Dodeljeni ugovori o grantovima u okviru projekta “Znanjem do posla“

Dodeljeni ugovori o grantovima u okviru projekta “Znanjem do posla“

Uručenjem ugovora o grantovima predstavnicima 12 kompanija, škola, fakulteta i nevladinog sektora u Kragujevcu započeta je nova faza programa “Znanjem do posla“. Program zajednički realizuju vlade Republike Srbije i Švajcarske, a cilj je povećanje održive zaposlenosti i zapošljivosti mladih i socijalno marginalizovanih grupa.

GM Konsalting je jedna od kompanija iz Kragujevca, koja je dobila bespovratna sredstva u okviru programa „Znanjem do posla“ za realizaciju projektaUnapređenje zapošljivosti diplomiranih ekonomista i inženjera kroz obuku i praksu”.

U okviru deset odobrenih projekata, prema rečima Marijane Simić iz Business Inovation Programs, obuku će proći 181 mlada osoba. Na taj način oni će steći veštine i znanja koja se traže na lokalnom tržištu rada. Za realizaciju obuke ukupno je obezbeđeno 146 000 švajcarskih franaka. Obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela koji se realizuje u preduzeću, gde rade u realnom okruženju i stiču praktične veštine i iskustvo koje povećava njihovu zapošljivost.
Nakon prezentacije i uručenja ugovora o grantovima održana je i diskusija na temu mogućnosti za smanjenje nezaposlenosti u Kragujevcu kroz privatno – javna partnerstva lokalne samouprave, privrede i pružalaca neformalnog i formalnog obrazovanja.

Inače, projekat “Znanjem do posla“ osim u Kragujevcu realizuje se još u Knjaževcu, Pirotu, Novom Pazaru i Kruševcu.

LZL_4069